Automotive-apparatuur en -gereedschappen voor de auto-industrie

De auto-uitrustingsindustrie houdt zich bezig met de productie van alle soorten gereedschap en machines die nodig zijn voor de productie, het onderhoud en de reparatie van voertuigen, inclusief auto’s en auto-onderdelen. Als zodanig produceert de industrie verschillende soorten apparatuur, van basishandgereedschap tot complexere machines.

  • Verschillende soorten auto-uitrusting

Autowerkplaatsen en garages zullen niet kunnen functioneren zonder auto-uitrusting. Winkelmeubilair, liften, uitlaatslangen, Bedrijfskleding automotive, luchtcompressoren, smeerapparatuur, elektrische en lichte haspels, krikken, voertuigonderhoudsapparatuur, vloeistofopslagtanks en trans-luchtleidingen zijn enkele van de vele verschillende soorten auto-apparatuur die worden gebruikt door de automobielindustrie en autoreparatiebedrijven.

Veelvoorkomende soorten auto-uitrusting

  • Handgereedschap: autoreparatiewerkplaatsen gebruiken verschillende soorten handgereedschap voor hun reparatie- en onderhoudsprojecten. Enkele van de meest voorkomende items zijn ratelsets en moersleutelsets, koevoeten (ook bekend als koevoeten), dopsleutelsets, schroevendraaiers, ster- en koppelingskopschroevendraaiers, hamers, tangen en draadknippers, elektrische boormachines, ijzerzagen en momentsleutels.
  • Pneumatisch gereedschap: de meeste autowerkplaatsen gebruiken nu pneumatisch gereedschap als alternatief voor elektrisch aangedreven motoren, omdat deze laatste meer vatbaar zijn voor brandgevaar. Dergelijke gereedschappen worden aangedreven door perslucht en zijn krachtige versies van de meer traditionele handgereedschappen. Veelvoorkomende voorbeelden van pneumatische auto-apparatuur zijn luchtcompressoren die kunnen worden gebruikt voor het aandrijven van een verscheidenheid aan gereedschappen, waaronder hamers, boren, ratels en spuitgereedschap.
  • Beschikbaarheid van pneumatische apparatuur maakt het voor monteurs en technici gemakkelijker om reparatie- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, omdat ze krachtig en gebruiksvriendelijk zijn. Een set pneumatische scharen kan bijvoorbeeld sneller door plaatmetaal snijden en een gladdere rand achterlaten in vergelijking met traditionele blikscharen. Evenzo hebben luchthamers die zijn uitgerust met beitel- of ponsbits meerdere toepassingen. Ze kunnen worden gebruikt voor het rechtzetten van deuken. De beitelfunctie kan worden gebruikt om verroeste delen los te breken en de ponsbits kunnen worden gebruikt om oude klinknagels en bouten te verwijderen die te moeilijk met de hand te verwijderen zijn.
  • Liften: er worden verschillende soorten hefwerktuigen gebruikt om auto’s op te tillen en vast te zetten, zodat monteurs en reparateurs gemakkelijk onder het voertuig kunnen werken. Deze hefgereedschappen omvatten zowel low-tech gereedschappen zoals standaard vloerkrikken, autohellingen en kriksteunen als hydraulische liften en vloerkrikken voor betere efficiëntie en prestaties.
  • Systemen voor het verwijderen van uitlaatgassen van voertuigen: systemen voor het verwijderen van uitlaatgassen van voertuigen worden gebruikt om schadelijke uitlaatgassen op te vangen en te verwijderen om een ​​optimale luchtkwaliteit te verzekeren in onderhouds- en reparatiefaciliteiten voor auto’s. Dit zijn verplichte uitrustingen volgens de OSHA-normen om de blootstelling aan schadelijke voertuigemissies te beperken. Gebruikelijke systemen voor het verwijderen van uitlaatgassen van voertuigen omvatten zowel slangdruppels als haspels.
  • Smeersystemen: Automotive smeersystemen omvatten verschillende soorten oliemeters, ATF-meters, tandwielsmeermeters, doseerkleppen en vetafgiftekleppen.

De Automotive-apparatuurbusiness is een zeer grote en concurrerende onderneming. Autoreparatiebedrijven moeten apparatuur kopen bij gerenommeerde dealers voor de beste deals en prestatieniveaus. Wist je dat er ook speciale webshop zijn voor Relatiegeschenken autobranche ?