Heel veel keus in motorhelmen

Er is heel veel keus in motorhelmen. Zeker als beginnende motorrijder zal de keuze overweldigend zijn. Misschien heb jij al een bepaald type helm in je hoofd die je wilt kopen. Waarom je niet direct naar de winkel moet rennen om je helm te kopen, legt dit artikel je uit. Want motorhelmen kopen doe je op basis van rijstijl, type motor en gewenste eigenschappen van de helm. En, uiteraard speelt budget ook mee. Lees verder om meer te weten te komen over de wereld van motorhelmen.

Ben jij (binnenkort) één van de nieuwe motorrijders?

De prijs van motoren valt reuze mee, wanneer je gaat kijken naar een motor kopen, dan zie je dat je voor enkele duizenden euro’s al prachtige modellen kunt kopen. Zelfs de motor van je dromen kan in prijs bijzonder meevallen. Denk aan een Kawasaki Ninja voor minder dan 6.000 euro. Of, als je van klassieke motoren houdt, een BMW K100 Caféracer voor minder dan 3000 euro. Zelfs een KTW Super Duke R kost je nog net geen 10K! Logisch dus dat er sinds corona meer dan 20.000 nieuwe motoren op kenteken gezet zijn. Dat motorvirus verspreidt zich razendsnel en daar is geen vaccin voor nodig, alleen een goede motorhelm om je te beschermen.

Motorhelmen voor iedere rijder

Voor iedere motorrijders is er een perfecte motorhelm te vinden. Wanneer je motorhelmen gaat bekijken, dan vallen de verschillende soorten je op. Je zal een integraalhelm kopen wanneer je optimale bescherming wilt of een sportieve motor hebt. Of je kijkt bij de pothelmen (jethelmen) als jij net een nieuwe chopper of caféracer in de garage hebt staan. Hou jij van offroad rijden en heb jij een crossmotor of dirt bike gekocht? Dan zoek je tussen de crosshelmen of dual-sport helmen voor een goed passende helm.

Motorhelmen passen

Motorhelmen passen is zeer belangrijk. De motorhelm moet niet wiebelen als deze op je hoofd zit. Dit kan tijdens het rijden gevaarlijk zijn, maar zeker ook bij een aanrijding. De motorhelm biedt je de belangrijkste bescherming. Als je een motorhelm past, voel dan goed of deze aan alle kanten je hoofd omsluit en toch comfort biedt. Probeer eventueel meerdere types, zoals jethelm, integraalhelm of de combinatie van beide; de systeemhelm. Met name deze laatste biedt voor veel motorrijders een goede oplossing.

Systeemhelm kopen

Het kan goed zijn dat jij graag zo’n stoere jethelm wilt. De motorrijders in films hebben deze vaak op. Dit komt omdat je je gezicht nog kunt zien als je deze helm draagt. Het is prettiger bij contact onderweg, bij het tankstation of als je langs een terrasje rijdt. Maar een jethelm is, door het ontbrekende kinstuk niet de veiligste motorhelm. Toch is de integraalhelm, die wel een kinstuk heeft, in zijn populariteit aan het dalen. De systeemhelm, die beide helmen combineert, moét je sowieso gaan passen. Want deze heeft een opklapbaar kinstuk. Je schuift deze omhoog als je gaat tanken of een praatje maakt. Ga je heerlijk touren? Dan doe je deze naar beneden en heb je betere bescherming. Een systeemhelm is echter niet hetzelfde als een jethelm met een kinstuk. Deze laatste biedt een lagere bescherming. Laat je goed informeren bij motorhelmen kopen en koop altijd bij een winkel doe je toestaat om te ruilen als hij toch niet past.