Hoe kies je de juiste autoband?

Autobanden Amsterdam ervaart dagelijks dat autobezitters het lastig vinden om nieuwe banden te kiezen. Logisch, want het assortiment aan autobanden is groot en er zijn veel factoren die een rol spelen bij het kiezen van een band. Je moet ook niet een willekeurige band kiezen, want de band is het enige waarmee je contact hebt met de weg. Autobanden Amsterdam adviseert om de eerste selectie te maken op basis van de wielmaat van je auto. Dan valt al een groot aantal autobanden af. Daarna maak je een definitieve keus aan de hand van 4 vragen.

Profiel van de bestuurder

Op basis van de wijze waarop je deelneemt aan het verkeer en hoe de auto wordt gebruikt kun je een goede keus voor autobanden maken. Autobanden Amsterdam vraagt altijd eerst aan klanten wat hun rijstijl is. Vervolgens moeten klanten aangeven over welk type wegdek ze meestal rijden en welk soort weg ze vaak gebruiken. De keus voor een nieuwe autoband ligt dan al bijna vast. Als bestuurder is het echter goed om ook alvast rekening te houden met de weersomstandigheden op de korte en middellange termijn. Deze selectiemethode levert altijd een goede nieuwe autoband op.

Banden voor in de stad

Als uit het bestuurdersprofiel blijkt dat een chauffeur verreweg de meeste kilometers in de stad rijdt, kan Autobanden Amsterdam daar een goede band bij adviseren. De banden moeten in elk geval bestand zijn tegen ruwe contacten met stoepranden, putdeksels, drempels en een wegdek van klinkers. Voor stadsverkeer wordt meestal een klein licht autootje gebruikt. Het werkt prima als je daar banden onder zet die sterk zijn en lang meegaan. Ze moeten bestand zijn tegen plotseling remmen, vaak stoppen en optrekken. Dat leidt tot veel slijtage en als je banden van een goede kwaliteit kiest gaan die langer mee.

Banden voor grote auto’s op de snelweg

Bestuurders die jaarlijks tienduizenden kilometers afleggen in een grotere luxe auto krijgen van Autobanden Amsterdam het advies om te kiezen voor een band met veel rijcomfort. Dat wil zeggen dat ze goed bestand zijn tegen het rijden op hogere snelheden, ook als het wegdek nat is. Dit houdt automatisch in, dat er wordt gekozen voor een premium merk banden. Als je een grote luxe auto hebt met sportieve kenmerken, is het goed om te kiezen voor banden met het kenmerk ‘high performance’. Dan heb je een meer controle, vooral bij nauwkeurig sturen.