Zo vind je een goede goedkope elektrische fiets

Als jij op zoek bent naar een goedkope elektrische fiets, dan ben je niet de enige. Deze e-bikes kosten regelmatig duizenden euro’s en dat heeft niet iedereen zomaar op de bank staan. Met een elektrische fiets ben je wel in staat de auto vaker te laten staan. Dat scheelt geld en je krijgt zelf meer lichaamsbeweging. Het is dus een goed idee om in zo’n fiets te investeren. Hier vind je informatie over hoe je een goede en toch goedkope elektrische fiets kunt kopen, simpelweg door op enkele kenmerken te bezuinigen.

Een goedkope elektrische fiets met de motor in het voorwiel

Elektrische fietsen bevatten een motor en deze kan zich op verschillende plekken bevinden. Fietsen met de motor in de trapas voelen het meest natuurlijk aan en dat is dan ook de meest populaire keuze. Je kunt ook investeren in een fiets met de motor in het achterwiel en dan heb je het gevoel dat je wordt geduwd. Het is echter ook de plek waar de ketting en de tandwielen van de versnellingen zich bevinden, dus als je een band wilt vervangen, dan wordt dat alleen nog maar lastiger. Een goedkope elektrische fiets heeft de motor in het voorwiel. Dit is niet voor iedereen de eerste keuze, omdat je dan het gevoel hebt dat je getrokken wordt. Probeer de fiets even uit. Rijdt deze goed genoeg voor jou, dan kun je op deze manier geld besparen.

Heb je wel een grote accu nodig?

De grootte van de accu bepaalt hoe lang je met de elektrische fiets kunt rijden tot deze opnieuw moet worden opgeladen. Als jij alleen van plan bent om kleine afstanden te rijden, van en naar je werk, bijvoorbeeld, of naar de winkel en terug, dan heb je geen grote accu nodig. Kies dan voor een goedkope elektrische fiets met een kleinere accu, zodat je geld kunt besparen. Wat dan misschien wel handig is, is dat je een fiets kiest waarbij de accu kan worden uitgenomen. Je kunt hem dan overal opladen, zodat deze nooit leeg hoeft te zijn.

Een fiets kopen op afbetaling

Een andere optie die je hebt als je een goedkope elektrische fiets zoekt, is om te overwegen deze op afbetaling aan te schaffen. Je kunt dan mogelijk een betere fiets kopen en de betalingen spreiden. Wil je wel een grote accu omdat je grote afstanden wilt rijden en wil je wel een motor in het midden voor optimaal comfort, dan kun je dat mogelijk niet in één keer ophoesten. Splits de grote betaling op en je kunt je deze fiets wel betalen. Houd er wel rekening mee dat dit dan geen goedkope elektrische fiets is, maar dat je op afbetaling altijd meer betaalt.

Andere goedkopere alternatieven

Er zijn verscheidene manieren waarop je een goedkope elektrische fiets op de kop kunt tikken. Ga op zoek naar aanbiedingen, struin de tweedehands markt af of neem genoegen met een B-merk. Bevalt de fiets goed, dan kun je altijd sparen voor een nieuwe.